kiosterakis.gr +

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΜΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΑΤΙΑ...

Ιστορίες

Podcast: Ο κοκκινολαίμης, ένα Λαϊκό παραμύθι από το Αγρίνιο

Όλοι γνωρίζουμε ότι βασιλιάς των ζώων είναι το λιοντάρι, αλλά ο βασιλιάς των πτηνών ποιος είναι;

Αν σκεφτούμε λίγο, με ευκολία θα μπορούσαμε να πούμε ότι το καταλληλότερο πτηνό για είναι βασιλιάς των πουλιών, είναι ο Αετός. Γιατί είναι αδείλιαστος, έχει μεγάλα φτερά, δυνατό ράμφος και σουβλερά νύχια.

Και όμως δεν είναι αυτός ο βασιλιάς τους!!! Ας δούμε το γιατί…

Περισσότερα επεισόδια...

ΑΙΣΩΠΟΣ: Ο κλέφτης και η μητέρα του

Μια φορά πιάσανε έναν ληστή και τον καταδικάσανε σε θάνατο με απαγχονισμό, γιατί καθώς έκλεβε προσπάθησε κάποιος να τον εμποδίσει κι εκείνος τον σκότωσε. Οπότε καταδικάστηκε και για φόνο, όχι μόνο για τις κλοπές που είχε κάνει. 

Εκεί που ήταν έτοιμος να ανεβεί στην κρεμάλα, μπροστά στα βλέμματα πλήθους κόσμου που παρακολουθούσε, ήρθε η μητέρα του και έκλαιγε φωνάζοντας: “καημένο μου παιδί, τί σου έμελλε να πάθεις”.

Περισσότερα...

Οι μέρες του κότσυφα και η πιο κρύα περίοδος του χειμώνα...

Η Ιταλική παράδοση λέει ότι οι 29, 30 και 31 Ιανουαρίου, οι τρεις τελευταίες ημέρες του πρώτου μήνα του έτους, μνημονεύονται ως οι «Ημέρες του Κότσυφα», για να υποδηλώσουν μια από τις πιο κρύες περιόδους του χειμώνα. Από πού όμως πηγάζει αυτό;

Υπάρχουν πολλές εκδοχές που εξηγούν την προέλευση αυτού του μύθου, αλλά όλες έχουν πρωταγωνιστή έναν κότσυφα.

Η πρώτη εκδοχή γεννήθηκε σε πολύ μακρινούς χρόνους, όταν ο Ιανουάριος δεν ήταν ακόμη 31 ημέρες αλλά μόλις 28. Λέγεται ότι ο Ιανουάριος ήταν ιδιαίτερα παιχνιδιάρης και λίγο ζηλιάρης, ειδικά με ένα κοτσύφι, που θαυμαζόταν πολύ για το μεγάλο κίτρινο ράμφος του και για τα πολύ λευκά φτερά του. Για αυτό στον Ιανουάριο άρεσε να το βασανίζει. Στην πραγματικότητα, κάθε φορά που έβγαινε έξω για αναζήτηση τροφής, εξαπέλυε χιονοθύελλα και άνεμο.

Περισσότερα...

Ο Αίσωπος και η κοφτερή του γλώσσα...

"Η γλώσσα κόκαλα δεν έχει και κόκαλα τσακίζει" σύμφωνα με τη λαϊκή ρήση. Παρακάτω θα δούμε πώς ο Αίσωπος χρησιμοποιούσε άφοβα την κοφτερή του γλώσσα, αλλά και την εξυπνάδα του για να ξεφεύγει από τις άσχημες συνέπειες.

Κάποτε ο φιλόσοφος της Σάμου Ξάνθος, έστειλε τον Αίσωπο στην αγορά για να αγοράσει τα πιο εκλεκτά κρέατα με σκοπό να προσφέρει ένα πλούσιο δείπνο στους μαθητές του.

Περισσότερα...

Υποκατηγορίες

Online Επισκέπτες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 109 guests και κανένα μέλος

Πολιτική απορρήτου...

Ο ιστότοπος αυτός, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία βοηθούν να βελτιωθεί η περιήγησή σας. Αν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο, θα υποθέσουμε ότι συμφωνείτε με αυτή την πολιτική...