Παγωτό με ελληνικό γιαούρτι

ΠαγωτόΟ καιρός ανοίγει, η θερμοκρασία ανεβαίνει και ο ήλιος μας κλείνει το μάτι. Και τι δε θα δίναμε τώρα για να απολαύσουμε μία μπάλα λαχταριστό παγωτό; Για να ξεφύγουμε όμως, λίγο από την πεπατημένη, σας δίνουμε τη συνταγή για να φτιάξετε μόνοι σας το καλύτερο σπιτικό παγωτό με γιαούρτι...

Υλικά

  • 2 φλ. τσαγιού γάλα φρέσκο
  • 600 γραμμάρια γιαούρτι
  • 1/2 φλ. τσαγιού φιστίκια Αιγίνης
  • 1/2 φλ. τσαγιού νερό
  • 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φλ. τσαγιού μέλι

Εκτέλεση

Βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό σε κατσαρόλα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει μία βράση. Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Όσο κρυώνει, προσθέτουμε το μέλι. Βράζουμε το γάλα σε κατσαρόλα. Το αφήνουμε να κρυώσει.

Βάζουμε σε μπολ το γιαούρτι, λίγο λίγο ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε με σύρμα να διαλυθεί.

Προσθέτουμε το κρύο πλέον σιρόπι και ανακατεύουμε καλά.

Βάζουμε το μπολ με το μείγμα στην κατάψυξη μέχρι να αρχίσει να κάνει σώμα, να σφίξει. Τότε το χτυπάμε ξανά με μίξερ χειρός να αφρατέψει και να διαλυθούν οι κρύσταλλοι που σχηματίζονται από την ψύξη.

Ξαναπαγώνουμε το μείγμα και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για 3-4 φορές ακόμα, να αφρατέψει καλά.

Στο τελευταίο χτύπημα προσθέτουμε τα φιστίκια και ανακατεύουμε να πάνε παντού. Γαρνίρουμε με μέλι και φιστίκια Αιγίνης.