Θυμάμαι κάθε χρόνο τέτοια εποχή που οι συγγενής μας έφερναν κυδώνια στο σπίτι. Τότε η μητέρα μου ξεκινούσε την εργασία. Τι έφτιαχνε; είναι προφανές για εμάς εδώ στην Κρήτη, κυδώνι γλυκό και φυσικά τον αγαπημένο μου ζελέ που εμείς τον λέγαμε «πελτέ».
Αν σας έκανα να ζηλέψετε και να θέλετε να δοκιμάσετε λίγο πελτέ, μην στεναχωριέστε παρακάτω σας γράφω μια σπιτική συνταγή για να τον φτιάξετε. Και να είστε σίγουροι ότι ακόμα και αν δεν τον πετύχετε, δηλαδή αν δεν ξεκολλά από το πιατάκι όπως ο ζελές, ούτως ή άλλως θα είναι πεντανόστιμος μυρωδάτος και με υπέροχο χρώμα.
Ο ιστότοπος αυτός, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία βοηθούν να βελτιωθεί η περιήγησή σας. Αν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο, θα υποθέσουμε ότι συμφωνείτε με αυτή την πολιτική...