kiosterakis.gr +

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΜΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΑΤΙΑ...

Ισχυρότερο επεξεργαστή και περισσότερη μνήμη προσφέρει το νέο Raspberry Pi

Ισχυρότερο επεξεργαστή και περισσότερη μνήμη προσφέρει το Raspberry Pi 2 Model B, η νέα έκδοση του οικονομικού υπολογιστή Raspberry Pi.

Raspberry pi
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, το Raspberry Pi 2 Model B είναι περίπου έξι φορές πιο ισχυρό από την προηγούμενη έκδοση του υπολογιστή, (Model B+). Ωστόσο, μάλλον θα χρειαστεί αυτή την ισχύ, καθώς αντιμετωπίζει ανταγωνισμό από άλλα αντίστοιχα μηχανήματα, όπως τα Arduino, Intel Galileo, Gizmo 2, BeagleBone Black και Hummingboard.

Οι βασικές διαφορές με την προηγούμενη έκδοση έχουν ως εξής: η CPU είναι πλέον quad core αντί για single core, κάτι που επιτρέπει είτε περισσότερη ισχύ είτε μικρότερη κατανάλωση ενέργειας (ανάλογα με τις απαιτήσεις). Επίσης, ο επεξεργαστής Cortex A7 «τρέχει» πλέον στα 800MHz αντί για τα 700ΜΗz, ενώ υπάρχει ένα GB RAM.

Στο ίδιο πνεύμα με τους προκατόχους του, οι κάτοχοί του θα πρέπει να «προσθέσουν» το δικό τους πληκτρολόγιο, μια κάρτα MicroSD που περιέχει λειτουργικό σύστημα και οθόνη.

001 puzle

Όπως είπε ο δημιουργός, Έμπεν Άπτον, στο BBC, πρόκειται πλέον για ένα «αληθινό» PC- έναν υπολογιστή με τον οποίο μπορεί να κάνει κάποιος τα περισσότερα από όσα πράγματα θα έκανε με ένα κανονικό PC, όπως να σερφάρει στο Διαδίκτυο, να δει βίντεο, να παίξει παιχνίδια, αλλά και να μάθει προγραμματισμό: το Raspberry Pi 2 Model B φέρει μαζί του τα απαραίτητα «εργαλεία» που χρειάζονται τα μικρά παιδιά για να κάνουν τα πρώτα βήματά τους στον κόσμο του προγραμματισμού. Κατά τα άλλα, τονίζει ο Άπτον, τα υπόλοιπα έχουν παραμείνει ίδια.

Ο υπολογιστής μπορεί να «τρέξει» μια ποικιλία συστημάτων βασισμένων στο Linux, αλλά οι δημιουργοί του έχουν υποσχεθεί ότι θα μπορεί να υποστηρίξει και το επόμενο λειτουργικό της Microsoft. Το κόστος του ανέρχεται μόλις στα 35 δολάρια.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

Πολιτική απορρήτου...

Ο ιστότοπος αυτός, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία βοηθούν να βελτιωθεί η περιήγησή σας. Αν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο, θα υποθέσουμε ότι συμφωνείτε με αυτή την πολιτική...