kiosterakis.gr +

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΜΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΑΤΙΑ...

Η αναβίωση του Κολοσσού της Ρόδου!

Ρόδος
Ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο υπάρχει στα σκαριά για την αναδημιουργία του Κολοσσού της Ρόδου που απεικόνιζε το Θεό του Ήλιου και ανήκει στα 7 Θαύματα του Αρχαίου Κόσμου και ανεγέρθηκε από τον Χάρη τον Λίνδιο μαθητή του Λύσιππου τον 3ο αιώνα π.Χ. Το έργο αυτό πηγάζει από τις ιδέες, τις προσδοκίες και τις ελπίδες νέων επαγγελματιών που κατάγονται από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες: Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Πρόκειται για αρχιτέκτονες, πολιτικούς μηχανικούς, αρχαιολόγους και οικονομολόγους, που όπως προκύπτει από τα σχέδια που έχουν κάνει, έχουν μελετήσει το θέμα και στην παραμικρή του λεπτομέρεια.

Ο στόχος αυτός είναι εξαιρετικά φιλόδοξος, αφού το να ξαναχτίσουν τον Κολοσσό της Ρόδου λαμβάνοντας υπόψη τις σύγχρονες προδιαγραφές δεν είναι κάτι εύκολο. Σε αυτήν την 150 μέτρων ύψους κατασκευή, όπως τονίζουν, θα γίνει ένα μουσείο, ένα πολιτιστικό κέντρο, μία βιβλιοθήκη αλλά, πάνω απ’ όλα ο Κολοσσός πρέπει να αποκτήσει την αρχική του λειτουργία, “ένας πελώριος φάρος, ένα σημείο αναφοράς για τα καράβια τη νύχτα, που μπορεί να τον δει κανείς από απόσταση 56 χιλιομέτρων”.

001 puzle

Η ιδέα της κατασκευής του Κολοσσού της Ρόδου ανήκει στον νέο αρχιτέκτονα από τη Ρόδο, Άρη Α. Πάλλα.

ΠΗΓΗ: http://perierga.gr/2015/11/η-αναβίωση-του-κολοσσού-της-ρόδου/

Πολιτική απορρήτου...

Ο ιστότοπος αυτός, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία βοηθούν να βελτιωθεί η περιήγησή σας. Αν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο, θα υποθέσουμε ότι συμφωνείτε με αυτή την πολιτική...