Κάντε τα τρόφιμά σας να... ζουν περισσότερο!

Κρεμμύδια
Μερικές εύκολες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να παρατείνετε τη φρεσκάδα κάποιων τροφίμων, βοηθώντας την τσέπη σας αλλά και το περιβάλλον!

Τα λαχανικά και τα φρούτα είναι συνήθως τα πρώτα που πετάμε, είτε γιατί ξεχάστηκαν αλλά κυρίως γιατί δεν συντηρήθηκαν σωστά με αποτέλεσμα τη μείωση του χρόνου ζωής τους.

Τι μπορείτε να κάνετε:

  • Διατηρήστε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα για αρκετούς μήνες, τοποθετώντας τα σε χάρτινες σακούλες, στις οποίες θα ανοίξετε τρύπες.
  • Τυλίξτε με χαρτοπετσέτες το μαρούλι σας, πριν το βάλετε στο ψυγείο, για να απορροφάει την υγρασία.
  • Κρατήστε μήλα, βερίκοκα, αβοκάντο, νεκταρίνια, ροδάκινα, αχλάδια, δαμάσκηνα χωριστά από τα υπόλοιπα φρούτα, καθώς παράγουν μία ουσία (το αιθυλένιο), που επιταχύνει την ωρίμανση των άλλων φρούτων.

ΠΗΓΗ: http://www.greenpeace.org/greece/el/blog/greentips/foodlife/blog/52840/