kiosterakis.gr +

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΜΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΑΤΙΑ...

Τεχνολογία

Πως το Google Maps υπολογίζει την κίνηση στους δρόμους

To Google Maps είναι ένα από τα πιο χρήσιμα πράγματα που έχουμε στο κινητό μας για να βλέπουμε την κίνηση στους δρόμους και να κινούμαστε άνετα στην πόλη.

Ακολουθούμε σχεδόν πιστά τις οδηγίες που μας δίνει, αλλά έχετε σκεφτεί ποτέ πώς γίνεται να ξέρει ότι όντως έχει κίνηση στους δρόμους και πόση ώρα θα μας πάρει για να πάμε στον προορισμό μας;

Περισσότερα...

Αρχεία RAW και JPEG, ποιές είναι οι διαφορές;

Photo
Κάθε φορά που η φωτογραφική μας μηχανή καταγράφει μια εικόνα, την αποθηκεύει ως ακατέργαστο αρχείο (RAW) ή σε μορφή JPEG. Οι εικόνες στην μορφή JPEG είναι συμπιεσμένες, έτσι ώστε να καταλαμβάνουν λιγότερο αποθηκευτικό χώρο, αυτό βέβαια έχει το κόστος του. Η ποιότητα της εικόνας χαμηλώνει λόγω της συμπίεσης που έχει δεχθεί, με αποτέλεσμα να υπάρχει ελαφρά παραποίηση των χρωμάτων και της τονικότητας στην φωτογραφία.

Στην περίπτωση που τραβάτε φωτογραφίες χρησιμοποιώντας ποιότητα RAW, τότε οι φωτογραφίες θα είναι ασυμπίεστες, που σημαίνει πολύ περισσότερη πληροφορία σχετικά με τα χρώματα ειδικά στις πιο χαμηλά φωτισμένες περιοχές, την τονικότητα και την δυναμική του φωτός (Dynamic Range) στις φωτογραφίες σας. Φυσικά το αρχείο σας θα είναι πολύ μεγαλύτερο σε μέγεθος, άρα είτε θα πρέπει να έχετε αρκετό χώρο στην κάρτα μνήμης σας ή αλλιώς να φωτογραφίζετε επιλεκτικά.

Περισσότερα...

Τέρμα τα password, έρχονται οι selfies!

Selfies...
Πώς θα μπορούσαν να βελτιωθούν οι χρόνοι πληρωμών στα καταστήματα; Μα φυσικά με μια selfie!

Η Mastercard ανακοίνωσε ότι η υπηρεσία Identity Check Mobile ή αλλιώς Selfie Pay θα αρχίζει να υποστηρίζεται σε Αυστρία, Βέλγιο, Τσεχία, Δανία, Φινλανδία, Γερμανία, Ουγγαρία, Ολλανδία, Νορβηγία, Ισπανία, Σουηδία και Μεγάλη Βρετανία, ενώ μέσα στο 2017 θα κάνει την εμφάνισή της και στην Ελλάδα, αφού θα είναι διαθέσιμη παντού.

Περισσότερα...

Προς αυτοματοποίηση όλες οι συναλλαγές

Κινητό τηλέφωνο...Δεν αργεί η στιγμή που οι πληρωμές θα αυτοματοποιηθούν και θα απλοποιηθούν σταδιακά πλήρως, με αποτέλεσμα να μην απασχολούν τον καταναλωτή ως διαδικασία, καθώς θα πραγματοποιούνται αυτόματα και σε ελάχιστο χρονικό διάστημα.

Όπως αναφέρει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Ματ Κομορόφσκι, Managing Director της παγκόσμιας πλατφόρμας πληρωμών PayPal για την Κεντρική και την Ανατολική Ευρώπη ο καταναλωτής θα έχει τη δυνατότητα να εξουσιοδοτεί μια συσκευή που θα επιλέγει ο ίδιος και με τη μέθοδο του tokenization (διαδικασία κωδικοποίησης) θα αποθηκεύονται για ένα προκαθορισμένο διάστημα τα στοιχεία πληρωμής, προκειμένου η φυσική ή ηλεκτρονική πληρωμή να γίνεται αυτόματα μέσω φορητών συσκευών.

Το 2015 το 28% από τα πέντε δισ. περίπου πληρωμών έγιναν μέσω φορητών συσκευών. Στις ΗΠΑ και τη Βρετανία παρέχεται η υπηρεσία PayPal check in, μέσω της οποίας προεπιλέγοντας ο χρήστης κάποια καταστήματα μέσω εφαρμογής σε μια εξουσιοδοτημένη συσκευή, τα στοιχεία με μια φωτογραφία του γίνονται διαθέσιμα στον έμπορο, οπότε προσεγγίζοντας το ταμείο εκείνος μπορεί να τον αναγνωρίσει χωρίς να χρειάζεται καν να βγάλει από την τσέπη του το κινητό τηλέφωνο. Επιβεβαιώνει λεκτικά την αγορά και την ίδια στιγμή η συσκευή δονείται. Με ανάλυση τής καταναλωτικής συμπεριφοράς και ειδικούς αλγόριθμους που λειτουργούν ως φίλτρα προλαμβάνονται περιστατικά απάτης και κακόβουλης χρήσης. Οι συναλλαγές γίνονται πλέον αόρατες, επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Matt Komorowski.

Περισσότερα...

Online Επισκέπτες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 78 επισκέπτες και κανένα μέλος