kiosterakis.gr +

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΜΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΑΤΙΑ...

Το πρώτο ηλιακό αεροσκάφος

Συναρμολογήθηκε το πρώτο ηλιακό αεροσκάφος Solar Impulse...

Το πρωτότυπο ηλιακό αεροπλάνο έφτασε στις ΗΠΑ τον προηγούμενο μήνα από την Ελβετία και πλέον η συναρμολόγησή του έχει ολοκληρωθεί, σύμφωνα με τον εξειδικευμένο, σε θέματα τεχνολογίας, διαδικτυακό τόπο cnet.

Solar Impulse
Το Solar Impulse έχει τη δυνατότητα να πετάει ακατάπαυστα για 26 ώρες, τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας όσο και τη νύχτα, με τη μέση ενεργειακή του κατανάλωση να μην ξεπερνά εκείνη ενός... σκούτερ!

Ο πιλότος του Solar Impulse, Αντρέ Μπόρσμπεργκ, δήλωσε ότι στόχος τού εγχειρήματος είναι να εμπνευστούν και άλλοι κατασκευαστές και να προωθήσουν καινοτόμες μεθόδους εξοικονόμησης ενέργειας.

Στο όλο εγχείρημα του Solar Impulse συμμετέχουν 80 εταιρείες, οι οποίες έκαναν έρευνες για τα υλικά κατασκευής, τα ηλεκτρονικά μέρη και φυσικά για την παροχή ενέργειας στο πρωτότυπο αεροπλάνο.

 

Το αεροπλάνο θα πραγματοποιήσει «επίδειξη» πετώντας πάνω από πέντε αμερικανικές Πολιτείες ενώ αναμένεται να πραγματοποιήσει το γύρο του κόσμου αποκλειστικά κινούμενο με ηλιακή ενέργεια.

ΠΗΓΗ: tanea.gr

Πολιτική απορρήτου...

Ο ιστότοπος αυτός, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία βοηθούν να βελτιωθεί η περιήγησή σας. Αν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο, θα υποθέσουμε ότι συμφωνείτε με αυτή την πολιτική...