Τρένο κινείται ακολουθώντας λευκές γραμμές αντί ράγες!

Το έξυπνο τρένο
Η Κίνα παρουσίασε την αμαξοστοιχία ART που συνδυάζει λεωφορείο, τραμ και τρένο, όλα σε ένα και μάλιστα χωρίς οδηγό! Το τρένο δεν ακολουθεί τις συνήθεις μεταλλικές ράγες αλλά διακεκομμένες λευκές γραμμές στον δρόμο. ART σημαίνει Autonous Rail Rapid Transit και ο κατασκευαστής του την αποκαλεί “έξυπνο λεωφορείο”.

Το όχημα μήκους 30 μέτρων είναι πλήρως ηλεκτρικό και μπορεί να ταξιδέψει πάνω από 40 χιλιόμετρα με πλήρη φόρτιση. Το πρώτο μοντέλο μπορεί να χωρέσει 300 επιβάτες σε τρία βαγόνια (με έως και 500 σε μελλοντικές διαμορφώσεις) και η διαδρομή του ακολουθεί τις λευκές γραμμές στον δρόμο αντί για τις συνηθισμένες μεταλλικές ράγες.

001 puzle

Ο σχεδιασμός απευθύνεται σε πόλεις που δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά τα υπερβολικά δαπανηρά έργα του μετρό ή του τραμ. Για παράδειγμα, η κατασκευή ενός χιλιομέτρου γραμμής μετρό κοστίζει έως και 102 εκατομμύρια δολάρια, ενώ με περίπου 2 εκατομμύρια δολάρια το ART μεταφέρει με ασφάλεια τον κόσμο στον προορισμό του. Η πρώτη γραμμή ART μήκους 6,5 χλμ. θα κατασκευαστεί στην κινεζική πόλη Zhuzhou και αναμένεται να λειτουργήσει το 2018.

ΠΗΓΗ: perierga.gr/2017/06/τρένο-κινείται-ακολουθώντας-λευκές-γ