Η Apple κάνει την Swift Open Source

Swift open sourceΚάνοντας, η Apple τη Swift open source ολόκληρη η κοινότητα των προγραμματιστών μπορεί να συμβάλει στην γλώσσα προγραμματισμού και να βοηθήσει να τη φέρει σε ακόμη περισσότερες πλατφόρμες. Επίσης ανακοίνωσε ότι η Swift γλώσσα προγραμματισμού είναι open source. Ως μια open source γλώσσα, η ευρεία κοινότητα των ταλαντούχων προγραμματιστών – από προγραμματιστές εφαρμογών μέχρι εκπαιδευτικά ιδρύματα και επιχειρήσεις – μπορούν να συμβάλουν στα νέα Swift χαρακτηριστικά και βελτιστοποιήσεις και να βοηθήσουν ώστε η Swift να ενταχθεί και σε νέες υπολογιστικές πλατφόρμες.

Δημιουργήθηκε το 2014, η Swift είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη γλώσσα προγραμματισμού στην ιστορία και συνδυάζει την απόδοση και την αποτελεσματικότητα των καταρτιζόμενων γλωσσών με την απλότητα και την διαδραστικότητα των δημοφιλών scripting γλωσσών. Επιπλέον, σήμερα η Apple παρουσίασε την ιστοσελίδα Swift.org με αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τη Swift open source, συμπεριλαμβανομένων των τεχνικών εγγράφων, των κοινοτικών πόρων και των links για να κατεβάσει κανείς τον πηγαίο κώδικα της Swift.

001 puzle

«Κάνοντας τη Swift open source ολόκληρη η κοινότητα των προγραμματιστών μπορεί να συμβάλει στην γλώσσα προγραμματισμού και να τη βοηθήσουν να ενταχθεί σε ακόμη περισσότερες πλατφόρμες», δήλωσε ο Craig Federighi, ανώτερος αντιπρόεδρος Λογισμικού της Apple. « Η δύναμη της Swift και η ευκολία χρήσης της θα εμπνεύσει μια νέα γενιά να ενταχθεί στον προγραμματισμό και με τη σημερινή ανακοίνωση θα είναι σε θέση να βάλουν τις ιδέες τους οπουδήποτε, από φορητές συσκευές μέχρι και το cloud.»

Η Swift είναι μια ισχυρή και διαισθητική γλώσσα προγραμματισμού που δίνει στους προγραμματιστές την ελευθερία και τις δυνατότητες που χρειάζονται για να δημιουργήσουν την επόμενη πρωτοποριακή γενιά λογισμικού. Η Swift μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και αν δεν έχετε ξανα-προγραμματίσει στο παρελθόν και είναι η πρώτη γλώσσα προγραμματισμού συστημάτων που είναι τόσο εκφραστική και απολαυστική σαν μια scripting γλώσσα. Σχεδιασμένη για ασφάλεια, η Swift καταργεί ολόκληρες κατηγορίες από κοινά λάθη προγραμματισμού.

Η Swift open source είναι διαθέσιμη μέσω GitHub και περιλαμβάνει υποστήριξη για όλες τις πλατφόρμες λογισμικού της Apple – iOS, OS X, watchOS και tvOS – καθώς επίσης και για τα Linux. Τα κομμάτια που είναι διαθέσιμα περιλαμβάνουν τα Swift compiler, debugger, standard library, foundation libraries, package manager και REPL.

Η Swift αδειοδοτείται από τη δημοφιλή Apache 2.0 open source άδεια, με εξαίρεση τη runtime library exception, επιτρέποντας στους χρήστες να ενσωματώσουν εύκολα τη Swift σε δικό τους λογισμικό και κάνουν τη γλώσσα να ταξιδέψει και σε νέες πλατφόρμες.

ΠΗΓΗ: SecNews