Η Microsoft παρουσίασε τα Windows 8

Windows 8Μια πρώτη γεύση των Windows 8, που σχεδιάζονται για να έχουν εφαρμογή σε όλα τα είδη υπολογιστών και αναμένεται να έχουν τις πιο ριζικές αλλαγές από την πρώτη εμφάνιση του λειτουργικού συστήματος παρουσίασε η Microsoft.

Η εταιρεία, βλέποντας τον ανταγωνισμό να αυξάνεται, ειδικότερα σε πλατφόρμες λογισμικού για κινητά και ταμπλέτες αποφάσισε να δημιουργήσει τη νέα γενιά του κυρίαρχου μέχρι σήμερα λογισμικού συστήματός της, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά το 2012.

Χαρακτηριστικό του νέου συστήματος, το οποίο ενδέχεται να κυκλοφορήσει με άλλη ονομασία, είναι ότι για πρώτη φορά θα δουλεύει με τους επεξεργαστές χαμηλής ισχύος της ARM, σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε μέχρι σήμερα.

Αιτία, η τεράστια άνοδος που έχουν σημειώσει τελευταία τα λειτουργικά iOS της Apple και Android της Google για κινητά και τηλέφωνα.

Η παρουσίαση των Windows 8 έγινε σε συνέδριο ανεξάρτητων προγραμματιστών στην Καλιφόρνια, ενώ οι προγραμματιστές που ενδιαφέρονται για τη δημιουργία εφαρμογών για το σύστημα, θα μπορούν να «κατεβάσουν» την αρχική τους έκδοση από τη διεύθυνση dev.windows.com.

 

Το νέο σύστημα θα λειτουργεί τόσο παραδοσιακά με «ποντίκι» και πληκτρολόγιο όσο και την έκδοση «Metro» που είναι κατάλληλη για οθόνες αφής, ενώ η εταιρεία έχει δηλώσει ανοικτή σε βελτιωτικές προτάσεις και παρατηρήσεις από προγραμματιστές εκτός της εταιρείας.