Που καταλήγουν οι περισσότερες φωτογραφίες που ανεβάζουμε στο διαδίκτυο;

Οι κίνδυνοι του διαδικτύου είναι λίγο-πολύ γνωστοί και χιλιοειπωμένοι, ωστόσο μία πρόσφατη έρευνα έρχεται να ταράξει και πάλι τα νερά εφιστώντας την προσοχή των χρηστών του διαδικτύου σχετικά με το υλικό που ανεβάζουν.

Φωτογραφία
Ο Βρετανικός οργανισμός Internet Watch Foundation (IWF) με έδρα το Λονδίνο, παρουσίασε πρόσφατα μία μελέτη στην οποία αποκαλύπτει που καταλήγουν όλες εκείνες οι φωτογραφίες που αναρτούμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και τα αποτελέσματα της έρευνας είναι τουλάχιστον σοκαριστικά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από την έρευνα, το 88% των ημίγυμνων, ή γυμνών φωτογραφιών που ανεβάζουν οι έφηβοι στο διαδίκτυο, υποκλέπτονται από «παρασιτικούς» ιστότοπους και καταλήγουν ως «teaser» σε πορνογραφικές ιστοσελίδες.

 

Μάλιστα, μέσα σε 48 ώρες, οι ειδικοί του IWF εντόπισαν 12.224 «ακατάλληλες» φωτογραφίες και βίντεο που είχαν δημοσιευτεί σε 68 διακριτικά sites και κοινωνικά δίκτυα και όμως το 10.776 εξ αυτών (ποσοστό 88 %) , υποκλάπηκαν και στη συνέχεια δημοσιεύτηκαν σε ροζ ιστότοπους.

Το IWF εφιστά την προσοχή στους νεαρούς χρήστες του διαδικτύου αλλά και τους γονείς τους, διευκρινίζοντας ότι αν η φωτογραφία ενός εφήβου βρεθεί σε «ύποπτη» ιστοσελίδα, δεν αρκεί να διαγράψει το λογαριασμό που διατηρεί, ώστε να εξαφανίσει τα ίχνη του, αφού αν η φωτογραφία περάσει στο διαδίκτυο, τότε χάνεται ο έλεγχος της.

Οπως εξηγεί ο κοινωνιολόγος Μισέλ Φιζ, «Βρισκόμαστε σε μια κοινωνία ανωνυμίας όπου οι νέοι έχουν την ανάγκη να δείξουν ότι υπάρχουν, διψάνε για αναγνώριση. Μία ανάγκη να είσαι κάπου ένας σταρ. Όμως αν ο Warhol είπε ότι μπορούμε όλοι να είμαστε διάσημοι για ένα τέταρτο της ώρας, με το διαδίκτυο, αυτό το τέταρτο μπορεί να διαρκέσει για όλη τη ζωή.»

ΠΗΓΗ: gr.news.yahoo.com