Το Facebook σχεδιάζει "τηλεμεταφορά" των χρηστών

FacebookTo μεγάλο τεχνολογικό όραμα του Facebook αφορά την αξιοποίηση της τεχνολογίας εικονικής πραγματικότητας που προσφέρει η θυγατρική εταιρεία του Oculus, την οποία εξαγόρασε πέρυσι αντί 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η διοίκηση του Facebook παρουσίασε την τελευταία εκδοχή των σχετικών γυαλιών της Oculus, με την ονομασία Crescent Bay, τα οποία επιτρέπουν στον χρήστη που τα φοράει, να βυθίζεται σε εικονικά περιβάλλοντα.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής επιστήμων της Oculus Μάικλ Άμπρας, είναι θέμα χρόνου η εικονική πραγματικότητα να ενσωματώσει τις κινήσεις του σώματος του χρήστη, τα κοντινά αντικείμενα και γενικότερα το περιβάλλον του. Από εκεί και πέρα, αναμένεται μια πληθώρα εφαρμογών λογισμικού, που θα επιτρέψουν στη νέα τεχνολογία να κατακτήσει τις αγορές.

Το Facebook ονειρεύεται μια επανάσταση στον τρόπο που οι χρήστες του θα μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους. Για παράδειγμα, φορώντας τον ειδικό εξοπλισμό εικονικής πραγματικότητας, δεν θα βλέπει κανείς απλώς το βίντεο των γενεθλίων ενός φίλου του στο διαδίκτυο, αλλά θα νιώθει ότι πραγματικά παρευρίσκεται σε αυτό, σαν να έχει κάνει τηλεμεταφορά στον χώρο.

001 puzle

Το Facebook ανακοίνωσε ότι τα γυαλιά της Oculus θα κυκλοφορήσουν σχετικά σύντομα, αλλά δεν έδωσε ακριβή ημερομηνία.

ΠΗΓΗ: nooz.gr