Κάθετες καλλιέργειες στην καρδιά της πόλης!

Η γη γενικότερα είναι μια πολυτέλεια στη Σιγκαπούρη ποσό μάλλον η καλλιεργήσιμη. Μια νησιωτική χώρα μόνο 710 τετραγωνικών χιλιομέτρων που κατοικείται από 5 εκατομμύρια ανθρώπους εισάγει πάνω από το 93% των τροφίμων, ενώ η έννοια της γεωργίας δεν φαντάζει μόνο ως μια τρελή ιδέα αλλά κάτι εντελώς απίθανο να συμβεί. Ωστόσο ένας φιλόδοξος επιχειρηματίας παράγει πέντε φορές περισσότερα λαχανικά από ότι ένα κανονικό αγρόκτημα και μάλιστα το κάνει σε κάθετη δομή μέσα στην καρδιά της πιο πυκνοκατοικημένης εμπορικής περιοχής της Σιγκαπούρης.

Κάθετες καλλιέργειες
Χάρη σε μια νέα επαναστατική τεχνική ο Jack Ng είναι σε θέση να παράγει 1 τόνο φρέσκα λαχανικά κάθε δεύτερη μέρα, παρέχοντας στους πολίτες μια νέα και βιώσιμη πηγή από ντόπια ολόφρεσκα λαχανικά. Η τεχνολογία του Jack Ng ονομάζεται «A-Go-Gro» και μοιάζει με μια πανύψηλη ρόδα λούνα παρκ για φυτά. Τα λαχανικά αναπτύσσονται μέσα σε μεταλλικούς δίσκους που περιστρέφονται έτσι ώστε να λαμβάνουν σωστό φωτισμό, αερισμό και ύδρευση. Το νερό που τροφοδοτεί τα φυτά ανακυκλώνεται και φιλτράρεται πριν επιστρέψει στα λαχανικά.

Ένα σύνολο από 120 τέτοιες «ρόδες» έχουν ανεγερθεί στην περιοχή Kranji , 14 χιλιόμετρα από την κεντρική επιχειρηματική περιοχή της Σιγκαπούρης , με τα σχέδια να αφορούν πάνω από 300 στο μέλλον, κάτι που θα επιτρέψει την παραγωγή δύο τόνων λαχανικών την ημέρα . Ο Ng μάλιστα θέλει να δημιουργήσει πάνω από 2.000 πύργους μέσα στα επόμενα χρόνια. Τα προϊόντα πωλούνται με την εμπορική ονομασία SkyGreens σε διάφορα καταστήματα, παρέχοντας στους καταναλωτές μια εναλλακτική λύση από τα εισαγόμενα προϊόντα . Αν και κοστίζουν 10% περισσότερο από ό, τι τα εισαγόμενα λαχανικά, εξαφανίζονται από τα ράφια σε πολύ σύντομο χρόνο.

Κάθετες καλλιέργειες

 

Κάθετες καλλιέργειες

ΠΗΓΗ: perierga.gr