Θα διασχίσει κωπηλατώντας τον Ινδικό Ωκεανό!

Θα διασχίσει κωπηλατώντας τον Ινδικό ΩκεανόΤη δική της "Οδύσσεια" ξεκίνησε η πρώην τραπεζικός Ροζ Σάβιτζ. Απέπλευσε από την Αυστραλία για να διασχίσει κωπηλατώντας τον Ινδικό Ωκεανό. Αν τα καταφέρει θα είναι η μόνη γυναίκα που θα έχει διασχίσει κωπηλατώντας τρεις ωκεανούς καθώς έχει ήδη "καταφέρει" τον Ατλαντικό και τον Ειρηνικό. 

Η 43χρονη Βρετανίδα απέπλευσε από το λιμάνι Φρίμαντλ της δυτικής Αυστραλίας, για το ταξίδι των 6.400 χμ. Η ακριβής ρότα που θα ακολουθήσει δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα για λόγους ασφαλείας. Αρχικά ήταν προγραμματισμένο να κατευθυνθεί προς την ινδική Βομβάη, ωστόσο υπό τον φόβο των πειρατών, η πορεία έχει αλλάξει.

Όπως ομολογεί και η ίδια, ο φόβος της πειρατείας είναι κάτι που έχει στο μυαλό της, παρά το γεγονός ότι και στα άλλα της ταξίδια σε Ειρηνικό και Ατλαντικό, αντιμετώπισε κινδύνους - κυρίως από την φύση. "Είναι κάτι που με απασχολεί. Έχω λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα και δεν νομίζω ότι μπορώ να κάνω κάτι παραπάνω για να μειώσω τον κίνδυνο. Αυτό είναι που λέω στον εαυτό μου" αναφέρει η ίδια.

 

Η Ροζ θα κάνει κουπί επί 12 ώρες την ημέρα με διαλείμματα της μίας ώρας για φαγητό. Μαζί της έχει πάρει μία συσκευή αφαλάτωσης νερού καθώς επίσης και προμήθειες έξι μηνών σε αποξηραμένα φρούτα και ξηρά τροφή.

ΠΗΓΗ: Nooz.gr