Κυριακάτικοι προβληματισμοί!!!

ΙαπωνίαΚυριακή των Βαΐων σήμερα, χρόνια πολλά με υγεία και ευτυχία σε όλο τον κόσμο!!!

Αλλά πως να είναι καλά, "τα χρόνια πολλά", όταν διαβάζω σε αξιόλογη ιστοσελίδα το παρακάτω δημοσίευμα:

«Εκτιμούμε πως θα χρειασθεί περίπου ένα τρίμηνο για να καταφέρουμε να αρχίσουν να μειώνονται τα επίπεδα της ραδιενέργειας.
Αφότου έχει περαιωθεί η πρώτη φάση, θα απαιτηθούν άλλοι τρεις με έξι μήνες πριν κατορθώσουμε να μειώσουμε τις διαρροές ραδιενέργειας σε πολύ χαμηλά επίπεδα, μειώνοντας τη θερμοκρασία στους αντιδραστήρες και τις δεξαμενές αποθήκευσης του χρησιμοποιημένου καυσίμου.»

Αυτά είπε σε συνέντευξη τύπου ο Τσουνεχίσα Κατσουμάτα, πρόεδρος της γιαπωνέζικης εταιρείας ηλεκτρισμού Tokyo Electric Power.

 

 

Και διερωτώμαι πως μπορώ να είμαι καλά όταν οι ειδικοί - ανίδεοι μας βομβαρδίζουν καθημερινά με προτάσεις όπως:

  • Η πιθανότητα ατυχήματος σε ένα πυρηνικό εργοστάσιο είναι πολύ μικρή.
  • Ότι τα προηγούμενα πυρηνικά ατυχήματα προκλήθηκαν από ανθρώπινο λάθος ή από ξεπερασμένη τεχνολογία.
  • Ότι στη Φουκοσίμα δεν φταίει ο σεισμός αλλά το τσουνάμι.

Και ξεχνούν στο όνομα του οικονομικού συμφέροντος ότι ο πλανήτης γη είναι το σπίτι μας, είναι αυτό που θα παραδώσουμε στα παιδιά μας!!!

Είναι ώρα όλοι να πούμε:

  • ΟΧΙ στην πυρηνική ενέργεια όσο προηγμένη και αν είναι η τεχνολογία που μας υπόσχονται.
  • ΤΕΛΟΣ στα οικονομικά συμφέροντα, για ένα καλύτερο περιβάλλον για μια καλύτερη ζωή!!!

Απόβλητα

Υστερόγραφο:
Καμία χώρα ως σήμερα δεν έχει βρει ασφαλή τόπο για την αποθήκευση των ραδιενεργών καταλοίπων. Οι τόποι πυρηνικών δοκιμών και τα παλιά πυρηνικά εργοστάσια χρησιμοποιούνται σαν εκτεταμένες, αχαρακτήριστες «χωματερές» για υψηλού κινδύνου ραδιενεργά απόβλητα, ενώ η περιοχή όπου ήταν εγκαταστημένος ένας πυρηνικός αντιδραστήρας παραμένει επικίνδυνη για πολλές δεκαετίες μετά την αποδόμησή του. Μελέτες αμερικανών και ρώσων γιατρών (Bertrell-Υacovlοf) αναφέρουν ότι παγκοσμίως οι βιομηχανικές πυρηνικές δραστηριότητες και οι ατμοσφαιρικές πυρηνικές δοκιμές έχουν ως σήμερα προκαλέσει:

  •  500 εκατομμύρια αποβολές,
  • 5 εκατομμύρια θανάτους νεογέννητων,
  • 376 εκατομμύρια καρκίνους,
  • 235 εκατομμύρια γενετικές βλάβες,
  • 587 εκατομμύρια τερατογενέσεις.

Συνολικά πάνω από 1,5 δισεκατομμύριο άνθρωποι σκοτώθηκαν, παραμορφώθηκαν ή αρρώστησαν ως σήμερα από την πυρηνική τεχνολογία.

 

Τσέρνομπιλ
Γκράφιτι από δρόμο στη Ρωσία λίγους μήνες μετά το ατύχημα στο Τσερνόμπιλ που έλαβε χώρα στις 26 Απριλίου του 1986, στον αντιδραστήρα Νο. 4 του Πυρηνικού Σταθμού Παραγωγής Ενέργειας του Τσερνόμπιλ της Σοβιετικής Ένωσης, ο οποίος σήμερα βρίσκεται σε εδάφη της Ουκρανίας!!!