Οι τσίχλες στο δρόμο κοστίζουν ακριβά!

Τσίχλες στο δρόμο...Είναι γλυκιά, δροσερή, κάνει καλό στα δόντια, φρεσκάρει την ανάσα, κόβει την πείνα. Αυτοί είναι οι καλοί λόγοι για να μασήσετε μια τσίχλα. Οι "κακοί" λόγοι όμως για να αποφύγετε το μάσημα αλλά κυρίως το να πετάξετε τη μασημένη τσίχλα σας στον δρόμο είναι ότι ο καθαρισμός των δρόμων από τις τσίχλες κοστίζει μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

Μόνο στη Ρώμη καταλήγουν κάθε μέρα στους δρόμους 15.000 μαστίχες, σε ετήσια βάση ο αριθμός τους ξεπερνά τα 5,5 εκατομμύρια.

Μάλιστα σύμφωνα με την Deutche Welle αρκετοί για να βγάλουν από τα παπούτσια τους τις κολλημένες τσίχλες χρησιμοποιούν cola, άλλοι βενζίνη ενώ υπάρχουν και εκείνοι που βάζουν τα παπούτσια τους... στην κατάψυξη για να αποφύγουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Εθελοντές και υπάλληλοι του δήμου της Ρώμης που ανέλαβαν να καθαρίσουν την πλατεία Largo di Torre Argentina εκτίμησαν ότι περίπου 15.000 τσίχλες καταλήγουν κάθε μέρα στους δρόμους της ιταλικής πρωτεύουσας, 5,5 εκατομμύρια το χρόνο. Το κόστος απομάκρυνσης κάθε τσίχλας υπολογίζεται από το δήμο στο ένα ευρώ.

Στη Γερμανία το αντίστοιχο κόστος για τις πόλεις φτάνει το ένα δισ ευρώ. Πρόκειται για εκτίμηση που αναφέρεται σε διπλωματική εργασία. Για κάθε τετραγωνικό μέτρο απαιτούνται έως και 20 λεπτά ενώ το κόστος κυμαίνεται στα 15 ευρώ.

Για κάθε τετραγωνικό μέτρο απαιτούνται έως και 20 λεπτά ενώ το κόστος κυμαίνεται στα 15 ευρώ.

Το φτύσιμο της τσίχλας τιμωρείται πλέον στη Γερμανία. Όσοι πιάνονται καλούνται να πληρώσουν πρόστιμο από 20 έως και 50 ευρώ. Πολύ υψηλότερα είναι τα πρόστιμα στην Πράγα ενώ στη Σιγκαπούρη, όπου η τσίχλα είχε απαγορευτεί για μεγάλο διάστημα, πωλείται σήμερα μόνον με συνταγή.

 

ΠΗΓΗ: nooz.gr