Το μεγαλύτερο λεωφορείο...

Το μεγαλύτερο λεωφορείο μεταφέρει 256 επιβάτες!

to-megalytero-lewforeio

Υπάρχουν λεωφορεία και λεωφορεία αλλά υπάρχει και το AutoTram Extra Grand το οποίο έκανε το ντεμπούτο του στη Γερμανία αυτή την εβδομάδα ως το μεγαλύτερο του είδους του στον κόσμο. Το εντυπωσιακό όχημα έχει περίπου 31 μέτρα μήκος, χρησιμοποιεί ηλεκτρική ενέργεια για την κίνησή του, ενώ μπορεί να μεταφέρει μέχρι 256 επιβάτες.

Ο Matthias Klingner, διευθυντής της AutoTram δήλωσε σχετικά: «Υπάρχει μια μεγάλη τεχνογνωσία πίσω από αυτήν τη δημιουργία. Η καινοτομία του λεωφορείου δεν έγκειται μόνο στο μήκος του, αλλά πάνω απ 'όλα στην ικανότητά του να ελίσσεται σαν ένα συμβατικό 12 μέτρων αστικό λεωφορείο...

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την ευελιξία και τη σταθερότητα και το μόνο που πρέπει να δούμε στην πράξη είναι πώς ένα τόσο μεγάλο όχημα θα επηρεάζει την κίνηση στην πόλη αν και οι δοκιμαστικές διαδρομές ήταν καλές».

 

Οι πρώτες βόλτες έγιναν στους δρόμους της Δρέσδης, ενώ ήδη υπάρχουν παραγγελίες από άλλες χώρες για τα συγκεριμένα οχήματα. «Οι εντυπώσεις του κόσμου ήταν θετικές και πιστεύουμε ότι το λεωφορείο θα ικανοποιήσει πλήρως τις ανάγκες των επιβατών και θα είναι 100% αποδοτικό», συμπληρώνει ο κ. Klingner.

ΠΗΓΗ: perierga.gr