Κινηματογράφος... σαρανταποδαρούσα!

Το πρωτότυπο «Centipede Cinema» («Σινεμά Σαρανταποδαρούσα») αποτελεί μια εντυπωσιακή εγκατάσταση που τοποθετήθηκε σε κεντρικό σημείο της πόλης Guimarães στην Πορτογαλία, διά χειρός της Αρχιτεκτονικής Σχολής Bartlett.

Ο κινηματογράφος... σαρανταποδαρούσα!
Η «σαρανταποδαρούσα» αποτελείται από 16 μεγάλους σωλήνες, όπου οι επισκέπτες «βάζοντας τα κεφάλια τους στο εσωτερικό των οπών μπορούν να απολαύσουν από κοινού μια κινηματογραφική περιπέτεια, ενώ τα πόδια τους... πατάνε στέρεα στο έδαφος», επεξηγούν οι δημιουργοί και συμπληρώνουν:

«Η εγκατάσταση έχει ως στόχο να εκπροσωπήσει τη λεπτή ισορροπία μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας, καθώς έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το παραδοσιακό τοπίο της πόλης Guimarães (τοποθεσία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO), λόγω του μοντερνιστικού σχεδιασμού του».


«Οι λάτρεις των ταινιών δεν μπορεί παρά να βιώσουν μια διαφορετική κινηματογραφική εμπειρία, ενώ οι πολίτες της πόλης θα παρακινηθούν προκειμένου να συμμετάσχουν στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης», αναφέρεται σε δελτίο Τύπου του Δήμου.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η πορτογαλική πόλη Guimarães είναι Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης στον τομέα της Τέχνης και του Design για το 2012, ενώ ο «Κινηματογράφος Σαρανταποδαρούσα» θα παραμείνει εκεί για μία εβδομάδα.

ΠΗΓΗ: perierga.gr