Φουτουριστική ηλεκτροκίνητη μοτοσικλέτα

Οι μοτοσικλέτες πάντα ασκούσαν μία ιδιαίτερη γοητεία, η οποία φαίνεται πως δεν πρόκειται να χαθεί, ακόμα και στην εποχή των ηλεκτροκίνητων / υβριδικών οχημάτων.

Η ηλεκτροκίνητη μοτοσικλέτα...
Η concept ηλεκτροκίνητη μοτοσικλέτα Nirvash Electric Motorbike, που σχεδίασαν οι σχεδιαστές Όλεγκς Ζαμπέλινς και Πάβελς Σεβτσένκο, σίγουρα εντυπωσιάζει με το σχήμα της, καθώς οι φουτουριστικές γραμμές της φαντάζουν να προέρχονται κατευθείαν από ταινία επιστημονικής φαντασίας.

Το πραγματικά καινοτόμο στοιχείο της εν λόγω μοτοσικλέτας είναι ότι, πέρα από ηλεκτροκίνητη, είναι και πολύ «πρακτικά» επαναφορτιζόμενη: η Nirvash Electric Motorbike έχει φτιαχτεί έχοντας κατά νου τη χρήση έξι μπαταριών που αντικαθίστανται εύκολα. Αντί ο χρήστης να περιμένει την πλήρη επαναφόρτιση της μοτοσικλέτας, απλά τοποθετεί μία νέα μπαταρία στην ειδική υποδοχή/ θέση, τύπου «κερήθρας».

Η επαναφόρτιση διαρκεί μόλις δέκα λεπτά...

Σύμφωνα με τους δημιουργούς, η όλη διαδικασία/επαναφόρτιση διαρκεί μόλις δέκα λεπτά. Επίσης, η ιδέα της χρήσης μπαταριών που μπορούν να αντικατασταθούν εύκολα ανοίγει νέες δυνατότητες, καθώς μία τέτοια μοτοσικλέτα θα ήταν «ευκολότερη» όσον αφορά την παραγωγή, συντήρηση και επισκευή της.

Κατά τους δημιουργούς της, η έμπνευση για τη Nirvash προέρχεται από την επιθυμία ανάπτυξης ενός ηλεκτροκίνητου, φιλικού προς το περιβάλλον οχήματος, με πηγή ενέργειας που μπορεί να αντικαθίσταται.

Η σχεδιαστική της φιλοσοφία παραπέμπει σε μηχανές «street fighters», αγωνιστικές μοτοσικλέτες και αμερικανικά «muscle cars» της δεκαετίας του 1960.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr