Τηλεφωνική συσκευή με ολόγραμμα

ΟλόγραμμαΜε έμπνευση από το γνωστό Star Wars, η πολωνική εταιρεία Leia Display Systems θα λανσάρει τηλέφωνο που θα επιτρέπει στον χρήστη να βλέπει το ολόγραμμα αυτού με τον οποίο μιλά, σε πραγματικό χρόνο. Το μοντέλο θα είναι έτοιμο μέσα στο 2014 σύμφωνα με πληροφορίες.

Σύμφωνα με την Daily Mail για να κάνει κάποιος κλήση με ολόγραμμα, θα πρέπει να βρίσκεται μπροστά σε ειδική κάμερα με δύο φακούς και μικρόφωνο. Οι δύο εικόνες που θα παίρνουν οι κάμερες θα δημιουργήσουν την 3D «εικόνα» και μέσω Ίντερνετ θα διοχετεύεται σε αυτόν που δέχεται την κλήση.

Μία ειδική συσκευή θα δέχεται και θα προβάλλει την εικόνα με προτζέκτορα λέιζερ σε μία «οθόνη» ατμού, δίνοντας έτσι την εντύπωση ολογράμματος, που θα μιλά, θα ακούει και θα κινείται σε πραγματικό χρόνο, αναφέρει το ρεπορτάζ, προσθέτοντας ότι οι υπεύθυνοι της εταιρείας ευελπιστούν το τηλέφωνο να βγει στην αγορά σε πέντε χρόνια.

«Τα ολογράμματά μας θα πάνε την βιντεοκλήση στο επόμενο επίπεδο» αναφέρει ο Μαρσίν Πάνεκ, διευθυντή της Leia Display Systems, τονίζοντας ότι στην περίπτωσή αυτή η επιστημονική φαντασία θα γίνει επιστημονικό δεδομένο.

«Θα είναι σαν οι αγαπημένοι μας, να στέκονται απέναντί μας όταν τους μιλάμε κι ας είναι στην άλλη άκρη του κόσμου» πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ: nooz.gr