Το αυτοκίνητο του μέλλοντος δεν θα έχει οδηγό!

Το Rinspeed Xchange είναι ένα εντυπωσιακό αυτοκίνητο, πλήρως αυτοματοποιημένο, υπερπολυτελές και το σημαντικότερο χωρίς οδηγό και απόλυτα αυτόνομο. Το όχημα θα κάνει το ντεμπούτο του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου 2014 της Γενεύης που αρχίζει στις 6 Μαρτίου, εντυπωσιάζοντας τους επισκέπτες.

Το αυτοκίνητο του μέλλοντος
Πρόκειται για ένα πολυτελές σεντάν που προσφέρει μοναδική εμπειρία οδήγησης στους επιβάτες, αφού θα απολαμβάνουν το ταξίδι τους ακριβώς όπως οι πιλότοι, χωρίς να κάνουν απολύτως τίποτα πέρα από τη διαχείριση ορισμένων κουμπιών. Με μεγάλη ομοιότητα ως προς την απόλαυση του ταξιδιού με αυτή των επιβατών ενός αεροπλάνου, τα πάντα είναι ηλεκτρικά, ενώ ο εξοπλισμός ξεφεύγει κατά πολύ από αυτό που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα. Διαμορφώσεις στα καθίσματα, πολλαπλές επιλογές διασκέδασης στο εσωτερικό, με 4 οθόνες υψηλής ευκρίνειας, ηλεκτρονικούς υπολογιστές και μουσικές συσκευές, ο καθένας θα ήθελε να απολαύσει ένα ταξίδι στο εσωτερικό του.

Και ενώ το εσωτερικό είναι αναμφίβολα εντυπωσιακό, ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα του αυτοκινήτου είναι ότι χρησιμοποιεί τόσο ανεπτυγμένες και αναδυόμενες τεχνολογίες που κάνουν την οδήγηση ασφαλέστερη από κάθε άποψη.

Η Xchange χρησιμοποιεί το σύστημα Harman Infotainment και επικοινωνεί με άλλα παρόμοια προγράμματα σε απευθείας σύνδεση με πηγές δεδομένων, προσφέροντας συγκεκριμένες υπηρεσίες όπως προειδοποιητικά μηνύματα, προτάσεις διαδρομών ή τα προφίλ των άλλων οχημάτων. Όχι μόνο είστε ενήμεροι για το αυτοκίνητό σας αλλά και πλήρως ενημερωμένοι του τι συμβαίνει γύρω σας.

ΠΗΓΗ: perierga.gr