Πέντε τρόποι για να φορτίσετε τη συσκευή σας πιο γρήγορα!

Μπαταρία
Το κινητό ή η ταμπλέτα σας χρειάζονται περίπου 3 ώρες για μία πλήρη φόρτιση. Τι μπορείτε να κάνετε αν δεν έχετε τον απαιτούμενο χρόνο;

Διαβάστε τις 5 λύσεις που θα σας σώσουν σε δύσκολες καταστάσεις:

1. Βάλτε τη συσκευή σε λειτουργία πτήσης

Γνωστό το κόλπο σε αρκετούς, ας το μάθουν και οι υπόλοιποι. Η ταχύτητα φόρτισης επηρεάζεται από την ενέργεια που αυτό ξοδεύει για τη συντήρηση βασικών λειτουργιών. Τι μπορείτε να κάνετε λοιπόν; Απλά να βάλετε τη συσκευή σε λειτουργία πτήσης, κάτι που αποτελεί ένα γρήγορο τρόπο για να απενεργοποιήσετε εφαρμογές που τρέχουν στο παρασκήνιο, ακόμη και το Wi-Fi. Φυσικά, έτσι θα χάσετε τις δυνατότητες επικοινωνίας της συσκευής σας, αλλά θα μπορέσετε σε λίγο χρόνο να αποκτήσετε πολύτιμη ενέργεια.

001 puzle

2. Χρησιμοποιήστε ένα φορτιστή 2.1 amp

Αυτό το ξέρατε; Ο φορτιστής 1Α που έχει συνήθως στο κουτί η συσκευή είναι μεν ελαφρύς αλλά δε διακρίνεται για την ταχύτητά του. Δοκιμάστε έναν charger 2.1 amp, για πιο γρήγορη φόρτιση. Τα ακόμη καλύτερα νέα είναι ότι οι φήμες που ισχυρίζονται ότι το να φορτίζετε τη συσκευή μας με έναν τέτοιο φορτιστή καταστρέφει την μπαταρία του, αποδεικνύεται ένας μύθος.

3. Τοποθετήστε το τηλέφωνό σας με την πρόσοψη προς τα κάτω

Να κάτι που ίσως δεν το είχατε ξανακούσει. Την επόμενη φορά που θα θελήσετε να φορτίσετε τη συσκευή σας βεβαιωθείτε ότι έχει την πρόσοψη στο τραπέζι. Ποιος είναι ο λόγος; Με αυτό τον τρόπο θα αποτρέψετε να εμφανίζονται οι ειδοποιήσεις και να ανάβουν την οθόνη, έτσι θα εξοικονομήσετε περαιτέρω μπαταρία και η συσκευή σας θα φορτίσει πιο γρήγορα. Αυτό φυσικά είναι ένα καλό tip και για να κρατήσετε περισσότερο τη συσκευή σας με ενέργεια όταν βρίσκεστε μακριά από το φορτιστή της.

4. Βάλτε τη συσκευή σε Low Power Mode

Αν δε θέλετε να αξιοποιήσετε τις δυνατότητες της λειτουργίας Airplane mode, τότε μπορείτε να δοκιμάσετε να φορτίσετε τη συσκευή σας στο Low Power Mode. Σε αυτή τη λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας απενεργοποιούνται τα αυτόματα downloads, το Siri, η παραλαβή του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας και άλλα χαρακτηριστικά που στραγγίζουν την μπαταρία σας. Θα βρείτε το feature στο Settings > Battery > Low Battery Mode.

5. Φορτίστε τη συσκευή σας σε συνθήκες θερμοκρασίας δωματίου

Όπως φαίνεται το κρύο κλίμα δεν ευνοεί συνολικά την μπαταρία ιόντων λιθίου της συσκευής σας. Ούτε και η πολλή ζέστη όμως. Υπάρχει και σχετική έρευνα από το Battery University που αναφέρει ότι αν τη συσκευή σας εκτεθεί σε θερμοκρασίες άνω των 30 βαθμών Κελσίου, αυτό μειώνει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας της. Επομένως προσοχή.

ΠΗΓΗ: news.gr/tech/tech-nea/article/256372/iphone-6s-5-tropoi-gia-na-to-fortisete-pio.html