Φτιάξε και συ τώρα το δικό σου app!

Το Kodika.io του Κωνσταντίνου Αντωνοπούλου αποτελεί μία εφαρμογή για iPad και Mac που επιτρέπει στον ενδιαφερόμενο να αναπτύξει προηγμένες εφαρμογές για κινητά μέσα σε λίγες ώρες, χωρίς να χρειάζεται προηγούμενη γνώση προγραμματισμού. Οι χρήστες δηλαδή μπορούν να δημιουργήσουν εφαρμογές, χωρίς να γράψουν κώδικα.

Πώς λειτουργεί: Ο χρήστης μέσω της εφαρμογής (διαθέσιμη για Mac και iPad) μπορεί να σχεδιάσει το δικό του app κάνοντας drag-and-drop εικόνες, κείμενα, κουμπιά, λίστες και πολλά άλλα. Επίσης έχει την δυνατότητα να “προγραμματίσει” την εφαρμογή του και να την συνδέσει με κάποιο server ώστε να αντλήσει δεδομένα, χωρίς να χρειαστεί να γράψει κώδικα.

001 puzle

Όραμα: Το όραμα του Κωνσταντίνου Αντωνόπουλου είναι να δώσει τη δυνατότητα δημιουργίας μοναδικών, πολύπλοκων εφαρμογών με ευκολία και χωρίς κώδικα, ακόμη και σε άτομα που δεν έχουν ιδιαίτερες γνώσεις προγραμματισμού - επιτρέποντας σε developers, designers, εταιρικά τμήματα IT και μαθητές να εκμεταλλευτούν την δημιουργικότητά τους.

H πρόταση Κodika πήρε μέρος στον 10ο Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας του προγράμματος NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας για την ενίσχυση και στήριξη της καινοτόμου και νεοφυούς επιχειρηματικότητας, και έλαβε το πρώτο χρηματικό βραβείο (€20.000).

Επισκεφτείτε το Kodika.io

ΠΗΓΗ: https://www.cnn.gr/tech/story/226709/ftiaxe-kai-sy-tora-to-diko-soy-app