Το αγωνιστικό μονοθέσιο των φοιτητών του ΑΠΘ

Αγωνιστικό μονοθέσιο του ΑΠΘΤο αγωνιστικό μονοθέσιο του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ είναι έτοιμο να πάρει άλλη μια διάκριση στην πίστα του Σίλβερστον της Αγγλίας τον ερχόμενο Ιούλιο.

Η ιδιαιτερότητα της φετινής χρονιάς είναι ότι πρόκειται για ένα εξ' ολοκλήρου νέο μονοθέσιο που δημιουργήθηκε από το μηδέν, το οποίο εξωτερικά σχεδιάστηκε από την Σχολή Καλών Τεχνών και φέρει πάνω του την πείρα όλων των προηγούμενων χρόνων που η ομάδα του ΑΠΘ μετέχει στους συγκεκριμένους αγώνες.

«Αυτά τα παιδιά έχουν δείξει πολύ μεγάλο ζήλο τα τελευταία χρόνια. Οι παλιοί φοιτητές δίνουν την θέση τους στους νεώτερους και η πλοκή της εμπειρίας με την απειρία γίνεται ένα μείγμα επιτυχίας», ανέφερε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης για πρώτη φορά του νέου μονοθέσιου, καθηγητής του τμήματος, Νικόλαος Μιχαηλίδης.

Ο πρόεδρος του τμήματος, Στέφανος Σκονιανός, πρόσθεσε: «Είδαμε αυτό το μονοθέσιο και πραγματικά είναι εκπληκτικό. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που αγωνίστηκαν για να υλοποιηθεί. Συμμετείχαν με πάθος και αίσθημα ευθύνης. Αν και το εγχείρημα είναι δαπανηρό, βρέθηκαν χορηγοί και στήριξαν την προσπάθεια».

 

Τα εύσημα έδωσε και ο πρύτανης του ΑΠΘ, Γιάννης Μυλόπουλος, ο οποίος εκτός των άλλων ευχήθηκε καλή επιτυχία στην ομάδα του τμήματος, ώστε με αυτό τον τρόπο να γίνει η καλύτερη διαφήμιση του ΑΠΘ και της Θεσσαλονίκης γενικότερα.

Από την άλλη ο αρχηγός της ομάδας των φοιτητών που κατασκεύασε το μονοθέσιο επισήμανε πως: «αυτό το εγχείρημα αποτελεί την καλύτερη διαφήμιση του ΑΠΘ. Η πορεία μας όλα τα προηγούμενα χρόνια ήταν πολύ καλή και αισιοδοξούμε ότι θα έχουμε ανάλογη πορεία και φέτος. Φέτος είναι ένα νέο μονοθέσιο και αισιοδοξούμε ότι θα περάσουμε με επιτυχία όλα τα τεστ που θα μας γίνουν στην Αγγλία».

Τέλος τα τεχνικά στοιχεία του μονοθέσιου που θα περάσει στην Αγγλία, καθώς και τους στόχους της ομάδας ανέλυσε ο φοιτητής Παναγιώτης Βογιατζής.

«Το μονοθέσιο κατά τη διάρκεια της συμμετοχής περνάει μια σειρά από δοκιμασίες. Τα στατικά όπως είναι η σχεδίαση, η εμπορική παρουσία και η κοστολόγηση και τα δυναμικά που έχουν να κάνουν με τις επιδόσεις, την επιτάχυνση και την γενική κατάταξη. Στόχος μας είναι να καταλάβουμε μια θέση στην πρώτη 10άδα. Θεωρώ ότι μπορούμε να το πετύχουμε. Όλα τα παιδιά είμαστε αποφασισμένα και στο τέλος θεωρώ ότι θα τα καταφέρουμε», ανέφερε ο φοιτητής της σχολής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ