Πέντε συνήθειες των δυστυχισμένων ανθρώπων...

Δυστυχία...
Ψυχολόγοι από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, που μελέτησαν τα περί ευτυχίας, διαπίστωσαν πως η γενετική και οι συνθήκες ζωής αντιπροσωπεύουν μόλις το 50% της ευτυχίας του ατόμου. Το υπόλοιπο είναι στο χέρι του καθενός. Οι δυστυχισμένοι άνθρωποι έχουν ορισμένες συνήθειες, οι οποίες τους κρατούν “πίσω” και κάνουν συχνά τη ζωή τους ανυπόφορη, ενώ βρίσκονται σε έναν φαύλο κύκλο χωρίς διέξοδο...

Περιμένουν το αύριο

Η φράση “Θα είμαι ευτυχισμένος, όταν...” είναι σε καθημερινή βάση στο στόμα τους! Δεν χρειάζεται πάντως να χάνεται ο χρόνος περιμένοντας να έρθουν τα ποθητά. Αντί αυτού το σήμερα πρέπει να το ζείτε και βέβαια να προσπαθείτε για το καλύτερο, όχι όμως ως αυτοσκοπό.

001 puzle

Σπαταλούν πολύ χρόνο αποκτώντας “πράγματα”

Δεκάδες έρευνες έχουν αποδείξει πως τα υλικά αγαθά δεν φέρνουν την ευτυχία. Η απόκτηση πραγμάτων προκαλεί πρόσκαιρη χαρά, γίνεται εμμονή και ποτέ δεν είστε ικανοποιημένοι.

Μένουν σπίτι

Η αποφυγή παρέας και συναναστροφής είναι χαρακτηριστικό των δυστυχισμένων. Δεν θέλουν να δουν κανέναν ούτε να μιλήσουν αν και ξέρουν καλά πως η κοινωνικοποίηση λειτουργεί ευεργετικά για τη διάθεση.

Βλέπουν τον εαυτό τους ως θύμα

Οι δυστυχισμένοι άνθρωποι τείνουν να λειτουργούν ως θύματα. Η ζωή τούς φέρεται σκληρά και εκείνοι δεν έχουν τον έλεγχό της. Έτσι αισθάνονται αβοήθητοι και ανίκανοι να αναλάβουν δράση.

Παραπονιούνται διαρκώς

Τα παράπονα είναι από μόνα τους ανησυχητικά, ωστόσο, η συνεχής διαμαρτυρία είναι μια αυτοτροφοδοτούμενη συμπεριφορά. Όσο σκέφτεστε ότι όλα πάνε χάλια τόσο επιβεβαιώνετε την αρνητική σας σκέψη.

ΠΗΓΗ: perierga.gr/2016/02/5-συνήθειες-των-δυστυχισμένων