Είναι επικίνδυνη η χρήση των κινητών;

ΚινητάΟ Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (World Health Organization (WHO) προειδοποιεί ότι η ραδιενέργεια που παράγουν τα κινητά τηλέφωνα ενδέχεται να μπορεί να συμβάλει στην αύξηση της πιθανότητας εμφάνισης καρκίνου του εγκεφάλου.

Αυτή η αλλαγή στην άποψη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας γεννά αρκετά ερωτηματικά αφού μέχρι σήμερα αρνιόταν να υποστηρίξει τέτοιου είδους θέση.

Η απόφαση αυτή προέκυψε από τη σύμφωνη γνώμη 31 επιστημόνων από 14 χώρες συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών και της Γαλλίας.

Η απόφαση αυτή είναι κάπως απογοητευτική για τη βιομηχανία παραγωγής κινητών τηλεφώνων και smartphone συσκευών, τα οποία πλέον με την μαζική εισροή των smartphones στην αγορά, αγγίζουν περίπου τις 5 δισεκατομμύρια συσκευές.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προτείνει στους χρήστες φορητών τηλεφώνων να μειώσουν όσο το δυνατόν περισσότερο την έκθεση τους σε τέτοιου είδους ακτινοβολία, μειώνοντας δηλαδή τη χρήση των συσκευών τους.

 

Βεβαίως ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί οι έρευνες για να εξακριβωθεί επακριβώς το επίπεδο επικινδυνότητας, το μόνο σίγουρο όμως είναι ότι υπάρχει κίνδυνος από την εκτεταμένη χρήση τους.

ΠΗΓΗ: secnews.gr