
Η μαγειρική είναι κάτι που μου αρέσει πολύ και συχνά μαγειρεύω για μένα ή για όλη την οικογένειά μου.
Σήμερα λοιπόν, πρωί της Κυριακής, αποφάσισα να ασχοληθώ φτιάχνοντας ένα αγαπημένο μου φαγητό, τηγανιά με πιπεριές.

Υλικά
- 1 κιλό χοιρινό λαιμό ή σπάλα κομμένο σε μπουκιές
- 3-4 πιπεριές κομμένες σε λωρίδες
- 1 σφηνάκι τσίπουρο ή ούζο
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- 2-3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
- 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
- ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
- πολύ λίγη καυτερή πάπρικα
Εκτέλεση
- Σοτάρουμε το κρέας στο ελαιόλαδο μερικά λεπτά.
- Προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες σε λωρίδες και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγα λεπτά.
- Σβήνουμε με το τσίπουρο ή το ούζο, ρίχνουμε την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι.
- Αραιώνουμε τη μουστάρδα σε ένα κρασοπότηρο με νερό, περιχύνουμε την τηγανιά και αφήνουμε να βράζει σε πολύ σιγανή φωτιά.
- Μόλις το κρέας πιει όλα τα υγρά του και μείνει με το λάδι του προσθέτουμε το κρασί, τη ρίγανη και σιγοβράζουμε ώσπου να μείνει η τηγανιά μόνο με το λάδι της.
- Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία και ανακατεύουμε έως ότου πάρει το χρώμα της αρεσκείας μας.
- Τη σερβίρουμε ζεστή.
Καλή όρεξη...