Αγαπητέ επισκέπτη σε ενημερώνουμε ότι η ιστοσελίδα kiosterakis.gr σχεδιάστηκε από τον εκπαιδευτικό δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Μ.Χ.Κιοστεράκη ο οποίος διδάσκει μαθηματικά σε Γυμνάσιο της πόλης του Ηρακλείου Κρήτης.
Η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε για καθαρά εκπαιδευτικούς λόγους και έχει ως σκοπό να φέρει τους μαθητές πιο κοντά στα μαθηματικά και τις επιστήμες γενικότερα. Το περιεχόμενό της είναι μια συλλογή άρθρων που γράφτηκαν από το δημιουργό της ιστοσελίδας ή που δημοσιεύθηκαν σε έγκριτους επιστημονικούς ή άλλους αξιόλογους ιστότοπους για τους οποίους υπάρχει και ο αντίστοιχος σύνδεσμος.
Επειδή η θεματολογία της ιστοσελίδας είναι μεγάλη, σας παρακαλούμε να μας αναφέρετε λάθη ή ανακρίβειες που ίσως πέσουν στην αντίληψή σας. Επίσης με μεγάλη μας χαρά θα φιλοξενούσαμε ενδιαφέροντα άρθρα σας, εφόσον το περιεχόμενό τους είναι ανάλογο με αυτό του ιστοστόπου μας.
Για να επικοινωνήσετε μαζί μας κάντε κλικ εδώ.
Ευχαριστούμε την εταιρεία 3Τ-Πολυδομική για τη φιλοξενία που μας προσφέρει στο server της, και για το έτος
Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 79 guests και κανένα μέλος
Το πιο ακριβό μπαχαρικό θεωρείται το Σαφράν (κρόκος ή σαφράνι). Πρόκειται για ένα είδος κρόκου που ευδοκιμεί στην Ινδία, Κίνα, Ιράν και Ιράκ καθώς επίσης και στις Μεσογειακές χώρες, κυρίως στην Ισπανία.
Τα άνθη του φυτού έχουν χρώμα λιλά και ανθίζουν από το Σεπτέμβριο έως τον Οκτώβριο, ενώ τα φύλλα του είναι στενά και μακριά. Τα πέταλα κόβονται κατά τη διάρκεια της άνθισης και πρέπει να αποξηραθούν όσο πιο γρήγορα γίνεται. Χρειάζονται περίπου 200.000 έως 400.000 πέταλα για να φτιαχτεί μισό κιλό μπαχαρικό, αφού περίπου το 80% του αρχικού βάρους των πετάλων χάνεται μετά τη διαδικασία της αποξήρανσης. Αυτή είναι και η αιτία της ιδιαίτερα αυξημένης τιμής του.
Περισσότερα...Μες στην υπόγεια την ταβέρνα,
μες σε καπνούς και σε βρισιές,
(απάνω στρίγγλιζε η λατέρνα)
όλ΄ η παρέα πίναμ΄ εψές,
εψές, σαν όλα τα βραδάκια,
να πάνε κάτου τα φαρμάκια.
Σφιγγόταν ο ένας πλάι στον άλλο
και κάπου εφτυούσε καταγής,
Ω! πόσο βάσανο μεγάλο
το βάσανο είναι της ζωής!
Όσο κι ο νους αν τυραννιέται,
άσπρην ημέρα δε θυμιέται!
Ο ιστότοπος αυτός, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία βοηθούν να βελτιωθεί η περιήγησή σας. Αν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο, θα υποθέσουμε ότι συμφωνείτε με αυτή την πολιτική...