kiosterakis.gr +

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΜΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΑΤΙΑ...

Τεχνολογία

Ο πιο γρήγορος τρισδιάστατος εκτυπωτής του κόσμου!

3D Printer
Ερευνητές στις ΗΠΑ δημιούργησαν ένα νέο μεγάλο και ταχύτατο τρισδιάστατο εκτυπωτή (3D printer), ο οποίος μπορεί να «τυπώσει» ένα αντικείμενο μεγάλο όσο ένας άνθρωπος σε περίπου τρεις ώρες. Είναι, επίσης, ο πρώτος που μπορεί να τυπώσει τόσο πολύ μεγάλα όσο και πολύ μικρά αντικείμενα.

Μέχρι σήμερα εκτυπωτές που μπορούν να τυπώσουν σπίτια και γέφυρες, δεν είναι σε θέση να τυπώσουν μικροαντικείμενα και το αντίστροφο.

Περισσότερα...

Τα μέρη ενός 3D εκτυπωτή...

3D Printer

Η 3D εκτύπωση είναι η διαδικασία με την οποία μπορείς να δημιουργήσεις ένα αντικείμενο. Οι 3D εκτυπωτές είναι συσκευές όπου μπορούν να κτίζουν ένα αντικείμενο τριών διαστάσεων με τη μέθοδο της προσθετικής κατασκευής. Το κτίσιμο του αντικειμένου επιτυγχάνεται με τη δημιουργία στρωμάτων (layers) υλικού.

Για να κατανοήσουμε τα μέρη ενός 3d εκτυπωτή θα πρέπει να σκεφτούμε τους τρεις άξονες που εκτυπώνει. Οι x και y άξονες είναι η κίνηση στο πάτωμα εκτύπωσης και ο z άξονας είναι η κίνηση στον κατακόρυφο άξονα. Κάθε άξονας ελέγχεται από ένα μοτέρ.

Ένα μοτέρ επίσης έχει και ο extruder. Ο extruder είναι το εξάρτημα που τραβάει ή σπρώχνει το νήμα ανάλογα με τις ανάγκες τις εκτύπωσης, όπως φαίνεται στο παρακάτω σχέδιο.

Περισσότερα...

33 καλύτερες τοποθεσίες για δωρεάν αρχεία STL & 3D μοντέλα, για το 2019

3D prints
Παρακάτω, θα βρείτε μια επιλογή από τις καλύτερες ιστοσελίδες για 3D εκτυπώσεις, αποθετήρια μοντέλων και ιστοσελίδες που προσφέρουν δωρεάν μοντέλα 3D για λήψη. Καθεμία σας επιτρέπει να περιηγηθείτε σε μια μεγάλη ποικιλία σχεδίων 3D εκτύπωσης για εκτύπωση στο σπίτι.

Αν ξεχάσαμε τον αγαπημένο σας ιστότοπο για δωρεάν λήψεις αρχείων STL, ενημερώστε μας για να τον προσθέσουμε...

Περισσότερα...

CHEESEBOOST: Τεχνολογία που ανέπτυξαν έλληνες φοιτητές!

Cheeseboost
Μια νέα επαναστατική τεχνολογία, μέσω της οποίας δίνεται η δυνατότητα στους τυροκόμους να αυξήσουν την ποσότητα του τυριού που παράγουν χρησιμοποιώντας την ίδια ποσότητα γάλακτος, δημιούργησαν δύο φοιτητές από το Πανεπιστήμιο της Πάτρας.

Ο λόγος για τους τελειόφοιτους της Φαρμακευτικής Σχολής, Δημήτριο-Ιωάννη Κασαρτζιάν και Γεώργιο Καρανάσιο, που με τη βοήθεια του συντονιστή καθηγητή, Κωνσταντίνου Πουλά και της εταιρίας Θύρατρον, έχουν καταφέρει να οδηγηθούν στο έργο «CHEESEBOOST».

Περισσότερα...

Υποκατηγορίες

Online Επισκέπτες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 193 επισκέπτες και κανένα μέλος