kiosterakis.gr +

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΜΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΑΤΙΑ...

Λουκουµαδάκια με γιαούρτι

Λουκουμάδες
Υλικά (για 6-8 άτομα)

Για τους λουκουμάδες

  • 2 ½ φλυτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 4 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 αβγά
  • ½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι γιαούρτι
  • ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού, ακέρωτου
  • 200 γραμμάρια καρυδόψιχα, ψιλοκομμένη
  • 1 κουταλιά της σούπας κανέλα, σε σκόνη
  • έξτρα παρθένο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για το σιρόπι

  • 1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
  • ½ ποτήρι νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 2-3 ξυλάκια κανέλας

 

Εκτέλεση

Λουκουμάδες: Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, το λάδι, τα αβγά, τη ζάχαρη, το γιαούρτι και το ξύσμα και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Σκεπάζουνε τη λεκάνη με μια πετσέτα και αφήνουμε το μείγμα για 20-25 λεπτά.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε μπόλικο λάδι (περίπου 2 δάχτυλα) και το τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Αφού ζεσταθεί, ρίχνουμε το μείγμα κουταλάκι κουταλάκι. Τηγανίζουμε τους λουκουμάδες μέχρι να πάρουν ξανθό χρώμα. Πασπαλίζουμε μια πιατέλα με τη μισή καρυδόψιχα και τη μισή κανέλα. Κατόπιν, με μια τρυπητή κουτάλα, αφαιρούμε τους λουκουμάδες από το τηγάνι και τους τοποθετούμε στην πιατέλα.

Σιρόπι: Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά και τα βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 6 λεπτά. Περιχύνουμε τους λουκουμάδες με το σιρόπι και τους πασπαλίζουμε από πάνω με την υπόλοιπη κανέλα και την καρυδόψιχα. Σερβίρονται ζεστοί.

ΠΗΓΗ: tovima.gr