kiosterakis.gr +

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΜΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΑΤΙΑ...

Δέκα λόγοι για βάλετε το Linux στην ζωή σας...

Linux
Έχετε βαρεθεί να χρησιμοποιείτε τα windows; Εάν απαντήσετε ναι, τότε συνεχίστε να διαβάζετε το άρθρο. Εάν απαντήσατε όχι, συνεχίστε να διαβάζετε το άρθρο γιατί θα σας παρουσιάσουμε 10 πολύ καλούς λόγους για να φύγετε από τα windows και να βάλετε στην ζωή σας το Linux!

Το Linux έχει σχεδιασθεί για να σας προσφέρει μια αποτελεσματική εμπειρία! Είτε θέλετε να το χρησιμοποιήσετε για επαγγελματικούς λόγους, είτε για οικιακές λειτουργίες, το Linux θα σας προσφέρει το πιο αξιόπιστο σύστημα, αφού έχει ήδη υιοθετηθεί από πολλά συστήματα και από αμέτρητους χρήστες ανά τον κόσμο ήδη. Επίσης τα περισσότερα από τα μεγαλύτερα data centers παγκοσμίως χρησιμοποιούν Linux.

001 puzle

Ας αφήσουμε τα πολλά λόγια όμως, και πάμε να δούμε μόνο 10 από τους βασικότερους λόγους για να βάλετε στην ζωή σας τον πιγκουίνο...

1. Το Linux διατίθεται δωρεάν

Το Linux διατίθεται δωρεάν, και σε περίπτωση που τυχόν είχατε αμφιβολία σας το επιβεβαιώνουμε: Διατίθεται δωρεάν.

Σε περίπτωση που θέλετε να απαλλαγείτε από κάτε είδους περιορισμούς, σε όρους χρήσεις και κάθε είδους ‘εμπόδιο’ στην χρήση ενός λειτουργικού συστήματος, τότε μάλλον αυτή θα είναι η καλύτερή σας!

2. Το Linux είναι περισσότερο ‘ασφαλές’ από κάθε άλλο server

Το Linux προσφέρει εξαιρετικό επίπεδο ασφάλειας στον χρήστη. Η κοινότητα του Linux προσφέρει security fixes για κάθε τεχνική ή security απειλή που παραμονεύει. Επιπλέον, οι χρήστες του Linux προσφέρουν συχνά kernel updates και security patches. Από αυτή την άποψη, δεν είναι απαραίτητο να έχετε κάποιο anti-virus πρόγραμμα στο σύστημά σας. Με το Linux, μπορείτε να αποταμιεύσετε αρκετά χρήματα, τόσα όσα θα ξοδεύατε για να αγοράσετε ένα καλό πρόγραμμα antivirus.

3. Είναι συμβατό με τα περισσότερα hardware

Οι περισσότεροι από τους άλλους servers σας περιορίζουν αρκετά ως προς τις δυνατότητές τους. Πάρτε για παράδειγμα τα Windows 7 και 8 που απαιτούν τουλάχιστον 1GB RAM του σύστημάτος σας για να λειτουργούν καλά. Όμως, το Linux είναι ένα ‘ελαφρύ’ λειτουργικό σύστημα και ως εκ τούτου δεν σας περιορίζει όσον αφορά την μνήμη του συστήματός σας. Μπορεί έτσι να χρησιμοποιηθεί με οποιοδήποτε από τα συστήματα σας. Είναι σχεδιασμένο για όλους και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από οποιονδήποτε.

4. Είναι εύκολο στη χρήση

Ιδανικά δεν είναι απαραίτητη εντατική εκπαίδευση για να μάθετε πώς να χειρίζεστε το λειτουργικό σύστημα Lιnυx. Εκτός αυτού, έρχεται με όλα την απαραίτητη functionality που περιλαμβάνεται στο λειτουργικό σύστημα Windows. Αν ψάχνετε για ένα σύστημα που είναι αξιόπιστο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από οποιονδήποτε στην επιχείρησή σας, τότε αυτό θα μπορούσε να είναι το καλύτερο σύστημα που πρέπει να υιοθετήσετε.

5. Δεν χρειάζεται να σπαταλάτε χρόνο για τα drivers

Στ’ αλήθεια αντιμετωπίσατε ποτέ κάποιο πρόβλημα χρησιμοποιώντας τα windows σχετικά με κάποιους drivers που ίσως έλειπαν από το σύστημά σας; Σχεδόν όλοι μας το έχουμε αντιμετωπίσει! Τον χρόνο που τρώγατε να τρέχετε από μαγαζί σε μαγαζί για να βρείτε drivers ή τις ώρες που σπαταλούσατε να κάνετε αναζητήσεις στο διαδίκτυο τώρα πλέον μπορείτε να τον αφοερώσετε σε άλλες δραστηριότητες, αφού το Lιnυx έρχεται να σας διευκολύνει και ως προς αυτό το κομμάτι, μιας και περιλαμβάνει ήδη από μόνο του όλα τα drivers.

6. Εύκολη διαδικασία Updating

Το να κάνετε Updating στα windows μπορεί να γίνει πραγματικά μια πρόκληση και να αποτελέσει στρεσογόνα διαδικασία! Το Lιnυx κάνει updates και στο OS και στα applications που έχετε εγκατεστημένα στο σύστημά σας.

7. Είναι γρήγορο

Το Linux είναι ελαφρύ και άρα πολύ πιο γρήγορο σε σύγκριση με κάθε άλλο λειτουργικό σύστημα. Τα Windows έχουν ‘bloated software’ και κατά συνέπεια τεράστιο για να το διαχειριστείς. Σε κάθε business διαδικασία ή gaming experience, ο χρόνος είναι ο πιο κρίσιμος παράγοντας. Το Linux είναι η καλύτερη επιλογή, όσο μάλιστα μέρα με τη μέρα τα windows γίνονται ολοένα και πιο ‘βαριά’ και αργά.

8. Έχει community support

Ένα από τα καλύτερα πράγματα είναι το γεγονός πως υπάρχει μια αίσθηση ότι οι χρήστες του Linux ανήκουν σε μια ομάδα, σε μια κοινότητα. Υπάρχει μια πλατφόρμα όπου μπορείτε να μοιρασθείτε τα πάντα με τους ‘συντρόφους’ – χρήστες σας. Μπορείτε να μάθετε τα πάντα μέσα από τις ‘frequently asked questions’. Επιπλέον, για κάθε ερώτημα που θέτετε θα λάβετε πάντα και την απάντηση που αναζητάτε.

9. Έχει δυνατό word processing program

Το Libre Office είναι ένα ισχυρό word processing program που έρχεται πακέτο με το Lιnυx. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε δωρεάν για την επεξεργασία, το άνοιγμα και την αποστολή Microsoft αρχείων.

10. Μπορείτε να κατεβάσετε πολλά free tools

Με το πάτημα ενός κουμπιού μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε χιλιάδες εργαλείων και προγραμμάτων. Αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα που έχει το εν λόγω σύστημα έναντι των windows operating system. Είναι ο καλύτερος τρόπος να μεταμορφώσετε την εμπειρία σας σαν χρήστες!

Μπορείτε να κατεβάσετε μια έκδοση του LINUX από τον παρακάτω σύνδεσμο:

http://www.ubuntu.com/download

Πηγή: SecNews

Πολιτική απορρήτου...

Ο ιστότοπος αυτός, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία βοηθούν να βελτιωθεί η περιήγησή σας. Αν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο, θα υποθέσουμε ότι συμφωνείτε με αυτή την πολιτική...