kiosterakis.gr +

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΜΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΑΤΙΑ...

Ο Καλιφορνέζος Τζo Τρίπι

Ο Καλιφορνέζος Τζo Τρίπι"Η επανάσταση δεν θα προέλθει από την τηλεόραση αλλά από το Διαδίκτυο", επαναλαμβάνει μέσα από το βιβλίο του ο Καλιφορνέζος Τζo Τρίπι, διεθνούς φήμης προσωπικότητα της Στρατηγικής Πολιτικής Επικοινωνίας, ο οποίος μίλησε στο TEDx Athens 2011, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου.

Ο Τζο Τρίπι είναι ο άνθρωπος που έθεσε τις βάσεις της διαδικτυακής εκστρατείας για τον Χάουαρντ Ντιν το 2004 και του Μπαράκ Ομπάμα το 2008. Ως πρώην σύμβουλος στη Σίλικον Βάλεϊ, είναι από τους πρώτους που αναγνώρισε την ολοένα και μεγαλύτερη σημασία του διαδικτύου, ως μέσο κινητοποίησης και συμμετοχής των ανθρώπων στη λήψη των αποφάσεων.

"Τα τελευταία χρόνια η τεχνολογία επέτρεψε σε απλούς ανθρώπους να επικοινωνήσουν, να οργανωθούν, να δια-συνδεθούν και να μάθουν. Πλέον με το Διαδίκτυο, με τα κοινωνικά δίκτυα, τις εφαρμογές mobile και τις ιστοσελίδες, μπορούμε να αλληλεπιδράσουμε άμεσα με τον κοινωνικό μας περίγυρο. Αυτό βοηθάει στην πρόσβαση, αλλά και την ανάπτυξη της πληροφορίας. Μας επιτρέπει να είμαστε πιο έξυπνοι καταναλωτές, ψηφοφόροι ή φοιτητές. Η τεχνολογία είναι εργαλείο που δίνει δύναμη στους ανθρώπους", εξηγεί και υπενθυμίζει ότι ενώ παλαιότερα η πληροφόρηση μεταφερόταν από τις κυβερνήσεις, τα ΜΜΕ και τους οργανισμούς προς τους πολίτες, δηλαδή από "πάνω προς τα κάτω", σήμερα το νέο μοντέλο έχει αντιστραφεί με όχημα το Διαδίκτυο και σκοπό τη συμμετοχή.

"Η διαδικτυακή διασύνδεση θα συνεχίσει να αναπτύσσεται, γιατί ως μοντέλο επικοινωνίας είναι πιο αποτελεσματικό, πιο παραγωγικό, λιγότερο 'κοστοβόρο' και πιο γρήγορο. Οι πολίτες ζητούν ολοένα και περισσότερες επιλογές εύκολης πρόσβασης και κατανάλωσης στο διαδίκτυο, από αγορές μέχρι και τη διενέργεια διαδικτυακών εκλογών."

Αισιόδοξος από τη φύση του, αλλά ταυτόχρονα επαγγελματίας με μεγάλη εμπειρία, ο Τρίπι, βλέπει τη διεθνή οικονομική κρίση, ως μία ευκαιρία να γίνουν πιο παραγωγικές και αποτελεσματικές ολόκληρες κοινωνίες, κυβερνήσεις και οικονομίες, εκ των οποίων και η Ελληνική.

"Είναι στο χέρι της υπάρχουσας γενιάς Ελλήνων να αδράξουν αυτήν την ευκαιρία και να διερωτηθούν... μπορούμε να τα καταφέρουμε καλύτερα; Συχνά η απάντηση είναι πως 'ναι' και αυτό με τη βοήθεια της τεχνολογίας. Η επαναδόμηση της κοινωνίας, με έμφαση στο διαδίκτυο και τις νέες τεχνολογίες, βοηθάει στη δημιουργία μίας πιο ανταγωνιστικής οικονομίας που βασίζεται στην αποτελεσματικότητα και την προσαρμοστικότητα", συμπληρώνει ο κ. Τρίπι.

Ο Τζο Τρίπι ήταν κεντρικός ομιλητής στο TEDx Athens 2011, ένα φόρουμ καινοτομίας και δημιουργικών συζητήσεων που μοιράζεται γνώση και εμπειρίες από τους πιο εμπνευσμένους στοχαστές του κόσμου και δίνει την ευκαιρία σε μία κοινότητα από ανθρώπους που διψούν για το καινούριο να συναναστραφούν και να ανταλλάξουν ιδέες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική απορρήτου...

Ο ιστότοπος αυτός, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία βοηθούν να βελτιωθεί η περιήγησή σας. Αν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο, θα υποθέσουμε ότι συμφωνείτε με αυτή την πολιτική...