kiosterakis.gr +

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΜΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΑΤΙΑ...

Κλείστε αυτόματα τον υπολογιστή σας...

Κλείστε αυτόματα τον υπολογιστή σας... ακόμα και αν κοιμάστε ή αν δεν είστε στο σπίτι!

TimerΣτις ημέρες μας η εξοικονόμηση ενέργειας είναι πολύ σημαντική τόσο για την τσέπη μας όσο και για το περιβάλλον. Πόσες φορές δεν έμεινε ο υπολογιστής ανοιχτός επειδή μας πήρε ο ύπνος την ώρα που βλέπαμε μια ταινία; Πόσες φορές δεν τον αφήσαμε ανοιχτό για ώρες επειδή κατεβάζαμε ένα μεγάλο αρχείο ή κάναμε ενημερώσεις και έπρεπε να φύγουμε;

Τι θα λέγατε αν υπήρχε ένας τρόπος για να έκλεινε ο υπολογιστή μας, μόνος του μετά από κάποιο χρονικό διάστημα;

Η απάντηση είναι ότι υπάρχει ένας πολύ απλός τρόπος για να κλείσει ο υπολογιστής μας μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα, χωρίς να εγκαταστήσουμε καμία επιπλέων εφαρμογή.

Η διαδικασία έχει ως εξής:

  1. Πάμε στην ΕΝΑΡΞΗ και επιλέγουμε ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ.
  2. Κάνουμε κλικ στα ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ και μετά κλικ στην ΕΚΤΕΛΕΣΗ.
  3. Πληκτρολογούμε την εντολή:
    shutdown -s -t 15 -c "Κλείσιμο Υπολογιστή" -f
  4. Πατάμε το ΟΚ.

Παρατηρήσεις:

Παράθυρο Η/Υ
1. Με την παραπάνω εντολή, του βήματος 3, ο υπολογιστής θα κλείσει σε 15 δευτερόλεπτα. Αν για παράδειγμα, αντί για 15 γράψουμε 3600 ο υπολογιστής θα κλείσει σε 1 ώρα, αφού 1 ώρα είναι ίση με 602=3600 δευτερόλεπτα  κ.λ.π.

2. Η παράμετρος -c εμφανίζει το μήνυμα "Κλείσιμο Υπολογιστή" ή όποιο μήνυμα θέλουμε να εμφανιστεί όταν περάσει ο χρόνος και ο υπολογιστής είναι έτοιμος να κλείσει.

3. Η παράμετρος -f λέει στον υπολογιστεί να κλείσει τις ανοιχτές εφαρμογές πριν να τερματίσει τη λειτουργία του.

Ακύρωση αυτόματου κλεισίματος

Παράθυρο Η/Υ
Αν αλλάξετε γνώμη και δεν θέλετε να κλείσει αυτόματα ο υπολογιστής σας, απλά εκτελέστε ξανά την παραπάνω διαδικασία και στο βήμα 3 γράψτε την εντολή:

shutdown -a

Πολιτική απορρήτου...

Ο ιστότοπος αυτός, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία βοηθούν να βελτιωθεί η περιήγησή σας. Αν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο, θα υποθέσουμε ότι συμφωνείτε με αυτή την πολιτική...