kiosterakis.gr +

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΜΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΑΤΙΑ...

Ένα πρωτότυπο παράθυρο!

Πτυσσόμενο παράθυρο
Ο Αργεντινός αρχιτέκτονας Aldana Ferrer Garcia ζει σχεδόν όλη του τη ζωή σε μεγαλούπολη και, όπως λέει ο ίδιος, του έχει λείψει πολύ οουρανός! Με το σκεπτικό των μικρών κατοικιών που οι περισσότεροι μένουν σε μια πόλη, πολλοί από τους οποίους δεν έχουν καν την πολυτέλεια ενός μπαλκονιού, σκέφτηκε να δημιουργήσει ένα πτυσσόμενο παράθυρο που επιτρέπει στον κάτοικο του διαμερίσματος να απολαμβάνει τον ουρανό κάθε στιγμή της μέρας.

Μάλιστα του έδωσε το όνομα “Περισσότερος ουρανός” επειδή αυτός ακριβώς είναι ο ρόλος του. Τα παράθυρα αιωρούνται ή προεκτείνονται από τον τοίχο και δημιουργούν χώρο για να καθίσει κάποιος.

001 puzle

Ο Garcia γράφει ότι το έργο “παρέχει οπτική ξεκούραση, πρόσβαση στο φως του ήλιου και στον καθαρό αέρα για τα μικρά διαμερίσματα και είναι η απάντηση στις τρέχουσες ανάγκες των πυκνοκατοικημένων πόλεων”... Εμείς λέμε ότι όπως προχωράει η χωή στις μεγαλουπόλεις μπορεί και να... πετύχει!

ΠΗΓΗ: http://perierga.gr/2015/11/όμορφη-θέα-από-ένα-παράθυρο

Πολιτική απορρήτου...

Ο ιστότοπος αυτός, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία βοηθούν να βελτιωθεί η περιήγησή σας. Αν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο, θα υποθέσουμε ότι συμφωνείτε με αυτή την πολιτική...