kiosterakis.gr +

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΜΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΑΤΙΑ...

Δίνοντας το καλό παράδειγμα στα παιδιά μας...

Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να αποκτήσουν τα παιδιά μας υγιεινές συνήθειες...

Αν θέλετε τα παιδιά σας να μάθουν να τρώνε σωστά και να γυμνάζονται, δεν αρκεί να «κρύβετε» τα κολοκυθάκια στην σάλτσα για τα μακαρόνια, όπως αποκαλύπτει νέα έρευνα.

Παιδί στην εξοχή
Όσο κι αν προσπαθήσετε να πείσετε τα παιδιά σας να τρώνε λαχανικά και φρούτα, να προτιμάνε τη δική σας «σπιτική» πίτσα από αυτή της πιτσαρίας της γειτονιάς και να συνηθίζουν να γυμνάζονται, δεν θα καταφέρετε τίποτε εάν εσείς δεν γίνετε το ζωντανό καλό παράδειγμα.

Νέα έρευνα που έγινε στις ΗΠΑ με τη συμμετοχή 150 παιδιών ηλικίας μεταξύ δύο και πέντε ετών, έδειξε ότι τα παιδιά στην πλειοψηφία τους ακολουθούν τις ίδιες συνήθειες που έχουν οι γονείς τους, σε ό,τι αφορά θέματα όπως η γυμναστική και η διατροφή.

«Η μίμηση της συμπεριφοράς των γονιών είναι ένας από τους βασικούς τρόπους με τους οποίους τα παιδιά μαθαίνουν κατά τη νηπιακή ηλικία», λέει η δρ. Rebecca Chicot, που συνυπογράφει την έρευνα. «Γι' αυτό και είναι η κατάλληλη ηλικία για να τα κάνουμε υιοθετήσουν μια θετική στάση απέναντι στη σωστή διατροφή, δίνοντας το καλό παράδειγμα. Το ίδιο ισχύει και για την άσκηση.

Προτείνω, λοιπόν, στους γονείς, αντί να κάθονται στο παγκάκι και να παρακολουθούν τα παιδιά τους να παίζουν στο πάρκο, να πάνε μαζί τους για τρέξιμο ή να δοκιμάσουν να παίξουν κι εκείνοι».

ΠΗΓΗ: imommy.gr

Πολιτική απορρήτου...

Ο ιστότοπος αυτός, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία βοηθούν να βελτιωθεί η περιήγησή σας. Αν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο, θα υποθέσουμε ότι συμφωνείτε με αυτή την πολιτική...