kiosterakis.gr +

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΜΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΑΤΙΑ...

Πως να κάνετε το άγχος φίλο σας...

Άγχος. Κάνει την καρδιά σας να βροντοχτυπά, την αναπνοή σας να επιταχύνεται και το μέτωπό σας να ιδρώνει. Ενώ το άγχος έχει μετατραπεί σε εχθρό δημόσιας υγείας, νέα έρευνα προτείνει πως το άγχος μπορεί να σας κάνει κακό μόνον εάν πιστεύετε κάτι τέτοιο.

Η Ψυχολόγος Κέλλυ ΜακΓκόνιγκαλ μας παροτρύνει να δούμε το άγχος θετικά και μας εισάγει σ' έναν αφανή μηχανισμό για τη μείωση του άγχους: προσεγγίστε τους άλλους.

001 puzle

Πράγματι, συχνά λέμε στους αγχώδεις ανθρώπους -και στους μαθητές κατά την περίοδο των εξετάσεων- ότι η αντίληψή τους για το άγχος χρειάζεται να αλλάξει ριζικά για να το αντιμετωπίσουν με επιτυχία. Τα σωματικά συμπτώματα του άγχους (όπως η ταχυκαρδία ή η γρήγορη αναπνοή) συχνά παρερμηνεύονται και θεωρούνται ενδείξεις σωματικής βλάβης ή δυσλειτουργίας.

Στην πραγματικότητα όμως αποτελούν ενδείξεις φυσιολογικής λειτουργίας του οργανισμού για την οποία θα έπρεπε να χαιρόμαστε! Με τον ίδιο τρόπο που όταν πατάμε το γκάζι πρέπει οι στροφές να αυξηθούν (και όχι να μειωθούν!), έτσι και όταν αγχωθούμε πρέπει η καρδιά μας να δουλέψει πιο γρήγορα (αυτή άλλωστε είναι η δουλειά της!). Το να αλλάξουμε την αντίληψή μας για το άγχος και από εχθρό να το θεωρήσουμε φίλο είναι μια από τις πιο σημαντικές δυνατότητες που έχουμε για να αντεπεξέλθουμε στις δυσκολίες και να αποκτήσουμε ευεξία.

ΠΗΓΕΣ:

  • https://www.ted.com/talks/kelly_mcgonigal_how_to_make_stress_your_friend?language=el
  • symvstathmos.wordpress.com/2016/05/19/καιρός-ν-αλλάξουμε-την-αντίληψή-μας-γι/
Πολιτική απορρήτου...

Ο ιστότοπος αυτός, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία βοηθούν να βελτιωθεί η περιήγησή σας. Αν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο, θα υποθέσουμε ότι συμφωνείτε με αυτή την πολιτική...